ARUBA BONAIRE CURACAO

vakantiemenu

- All Inclusive
- Aanbiedingen
- Cruises
- Duik vakantie
- Gezinsvakantie
- Goedkoop
- Lastminutes
- Strandvakantie
- Vliegreizen
- Zonvakantie

 

accommodaties

- Vakantiehuizen
- Hotels
- Resorts
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets


Curacao | Klimaat | Stranden | Bezienswaardigheden | Uitgaan | Steden | Vakantieoverzicht

Curacao Uitgaan - Horeca
Op Curaçao wordt doorgaans veel georganiseerd door hotels, maar daarnaast bieden de grotere stranden ook zeker leuke terrasjes en barretjes aan. Typisch voor Curaçao zijn de leuke cocktailbarretjes die u geregeld tegenkomt. U kunt hier dan vaak genieten van een heerlijke koele cocktail terwijl u het zich gemakkelijk maakt onder een grote parasol.

Curaçao staat niet bekend als een groot feest eiland waar elke nacht tot in de laatste uurtjes wordt gedanst. Dit is ook zeker niet de instelling waarmee u naar Curaçao dient te gaan. Toch biedt het eiland voldoende vertier voor diegene die van een feestje houden. Een goede locatie voor een feest avondje is Mambo Beach.

Natuurlijk kunt u zich ook begeven in de binnenstad van Willemstad, de wijk Saliña of de resorts bij Jan Thiel.

Enkele festivals die Curaçao organiseert zijn Carnaval, Curaçao International Jazz Festival, Curaçao Dive Festival, Curaçao Salsa Festival, Sami Sail en de Amstel Curaçao Race.

Het lokale voedsel wordt Krioyo (zeg criollo) genoemd en word bereid door een mengsel van aroma's en technieken. Krioyo valt het best te vergelijken met de Caraïbische keuken en de Latijns-Amerikaanse keuken. De meeste populaire gerechten op Curaçao worden eveneens gegeten in Aruba en Bonaire. De populaire gerechten zijn: stobá (een hutspot die met diverse ingrediënten zoals papaja, rundvlees of geit wordt gemaakt), Guiambo (soep die van okra en zeevruchten wordt gemaakt), kadushi (cactussoep), sopimondongo (darmsoep), funchi (havermoutdeeg gelijkend op fufu, ugali en polenta) en heel wat vissen en andere zeevruchten. Het alomtegenwoordige bijgerecht is gebraden weegbree. De lokale broodjes worden gemaakt volgens een Portugees recept. Rond het vakantieseizoen komen er speciale schotels op het menu, zoals hallaca en pekelé, gemaakt uit zoute kabeljauw.

Met de schillen van de lokale citrusvruchten maken ze op Curaçao ook een bijzonder likeur welke Laraha wordt genoemd. Verder vinden we op Curaçao nog Surinaamse, Chinese, Indonesische, Indische en Nederlandse culinaire invloeden. Het eiland heeft dan ook vele Chinese restaurants die voornamelijk saté, nasi goreng en loempia verkopen. Nederlandse specialiteiten zoals kroketten en oliebollen verschijnen op Curaçao ook met regelmaat op tafel.

 

 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013