ARUBA BONAIRE CURACAO

vakantiemenu

- All Inclusive
- Aanbiedingen
- Cruises
- Duik vakantie
- Gezinsvakantie
- Goedkoop
- Lastminutes
- Strandvakantie
- Vliegreizen
- Zonvakantie

 

accommodaties

- Vakantiehuizen
- Hotels
- Resorts
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets

 


Curacao | Klimaat | Stranden | Bezienswaardigheden | Uitgaan | Steden | Vakantieoverzicht

Curacao Klimaat
Curaçao heeft een semi-aride savanne-als klimaat met een droog seizoen vanaf Februari tot September en een nat seizoen vanaf Oktober tot Januari. Gedurende 1 jaar valt er ongeveer 570mm regen waarvan het grootste gedeelte in de natte periode. De temperaturen zijn vrij constant met kleine verschillen gedurende het jaar. De passaatwind zorgt voor een constant zacht briesje welke helpt verkoelen tijdens de dag en helpt verwarmen tijdens de nacht. De koudste maand is Januari met een gemiddelde temperatuur van 26.5 °C en de warmste maand is September met een gemiddelde temperatuur van 28.9 °C. De gemiddelde dag temperatuur is 31.2 °C. De gemiddelde nachttemperatuur is 25.6 °C.

Curaçao ligt buiten de orkaan zone, maar kan theoretisch zo nu en dan door orkanen worden beïnvloed. Curaçao is echter al geruime tijd niet meer getroffen door een orkaan.

De vegetatie op Curaçao bestaat voornamelijk uit laag struikgewas, lage bomen en verschillende soorten cactussen. De dividivi (waaiboom) is een van de meest voorkomende bomen op het eiland. Daarnaast vinden we er Aloësoorten en agaves die hier in verwilderde vorm voorkomen. Verder groeien er verschillende kruiden en komen er ook orchideeën voor.

Curaçao is beroemd vanwege de koraalriffen, wat van Curaçao een uitstekende plek voor vrij duiken maakt. De stranden aan de zuidenkant bevatten vele populaire duiken plekken. Apart aan Curaçao is dat de zeebodem net uit de kust zeer snel diep wordt waardoor de riffen goed bereikt kunnen worden. De zuidelijke kust is variërend en biedt opmerkelijk rustig water aan. De kustlijn van Curaçao kenmerkt zich verder door vele baaien en inhammen.

Enkele koraalriffen op Curaçao zijn beïnvloed door toerisme. Het strand van Porto Marie experimenteert tegenwoordig met kunstmatige koraalriffen om de kwaliteit van het rif te verbeteren. Er zijn inmiddels al honderden kunstmatige koraalblokken geplaatst welke nu plaats bieden aan een grote verscheidenheid aan tropische vissen.

 

 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013