ARUBA BONAIRE CURACAO

vakantiemenu

- All Inclusive
- Aanbiedingen
- Cruises
- Duik vakantie
- Gezinsvakantie
- Goedkoop
- Lastminutes
- Strandvakantie
- Vliegreizen
- Zonvakantie

 

accommodaties

- Vakantiehuizen
- Hotels
- Resorts
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets

 


Bonaire | Klimaat | Stranden | Bezienswaardigheden | Uitgaan | Steden | Vakantieoverzicht

Bonaire Steden en Dorpen
Omdat Bonaire slechts een kleine vijftien duizend inwoners telt, is er niet echt sprake van meerdere steden. Oorspronkelijk waren er op Bonaire zes woonkernen, dit kunt u nog zien aan de ster op de vlag van Bonaire. Deze ster telt zes punten welke ieder stonden voor een bepaalde woonkerk. Door de bevolkingsgroei en door een grotere bebouwing zijn vijf woonkernen echter aan elkaar gegroeid en vormen deze nu de hoofdstad Kralendijk.

Kralendijk bestaat dus uit vijf woonkernen te weten:
          o Playa (centrum van Kralendijk)
          o Tera Kora
          o Nikiboko
          o Antriol
          o Nort Salinja

Alleen het noordelijk gelegen Rincon is een apart dorp gebleven, er wonen hier nu een kleine 2000 mensen.

Kralendijk is de grootste plaats op Bonaire en tevens hoofdstad. Kralendijk is een kleine, rustige stad met veel pastelkleurige bebouwing. Het centrum van de stad bestaat uit een winkelstraat (Kaya Grandi) en een boulevard (Kaya Craane). Vanaf deze boulevard zijn veel (luxe) jachten te zien welke aangemeerd liggen in de jachthaven. Aan de zuidkant vinden we het 17e eeuwse Fort Oranje dat oorspronkelijk ter verdediging van het eiland diende. In het gele gouverneurshuis ten noorden van Fort Oranje neemt de huidige eilandraad zitting. De lokale bevolking noemt de stad ook wel Playa, wat strand betekent.

Even ten zuiden van de stad vinden we de luchthaven: Flamingo International Airport. Voor de kust ligt het onbewoonde eiland en tevens duikers paradijs Klein Bonaire.

Rincon is de oudste nederzetting op het eiland Bonaire en telt een kleine 2000 inwoners.
De plaats is oorspronkelijk gesticht door de Spaanse overheerser in de 16e eeuw. Rincon is gesticht in een vallei tussen de heuvels in het noorden van Bonaire. De Spanjaarden kozen voor deze locatie omdat Rincon zo niet zichtbaar was vanaf de zee en zodoende weinig last had van piraterij.

 

 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013