ARUBA BONAIRE CURACAO

vakantiemenu

- All Inclusive
- Aanbiedingen
- Cruises
- Duik vakantie
- Gezinsvakantie
- Goedkoop
- Lastminutes
- Strandvakantie
- Vliegreizen
- Zonvakantie

 

accommodaties

- Vakantiehuizen
- Hotels
- Resorts
- Vakantie Villa's

 

vervoer

- Auto Verhuur
- Vliegtickets


Aruba | Klimaat | Stranden | Bezienswaardigheden | Uitgaan | Steden | Vakantieoverzicht

Aruba Uitgaan - Horeca
Op Aruba wordt doorgaans veel georganiseerd door hotels, maar daarnaast bieden de grotere stranden ook zeker leuke terrasjes en barretjes aan. Typisch voor Aruba zijn de leuke cocktailbarretjes die u geregeld tegenkomt. U kunt hier dan vaak genieten van een heerlijke koele cocktail terwijl u het zich gemakkelijk maakt onder een grote parasol.

Aruba staat niet bekend als een groot feest eiland waar elke nacht tot in de laatste uurtjes wordt gedanst. Dit is ook zeker niet de instelling waarmee u naar Aruba dient te gaan. Toch biedt het eiland voldoende vertier voor diegene die van een feestje houden.

Op de stranden wordt voornamelijk gerelaxt maar Aruba heeft zeker ook een nachtleven. Hiervoor kunt u het best uitwijken naar de hoofdstad Oranjestad. In Oranjestad ligt de Main Strip (hoofdstraat) waar we Casino's, bioscopen, bars, clubs, disco’s, liveshows, muzieklokalen en salsacafés vinden.

Het lokale voedsel is voornamelijk beïnvloed door de Latijns-Amerikaanse, Afrikaanse en Europese keuken. De populaire gerechten zijn: stobá (een hutspot die met diverse ingrediënten zoals papaja, rundvlees of geit wordt gemaakt), Guiambo (soep die van okra en zeevruchten wordt gemaakt), kadushi (cactussoep), sopimondongo (darmsoep), funchi (havermoutdeeg gelijkend op fufu, ugali en polenta) en heel wat vissen en andere zeevruchten. Het alomtegenwoordige bijgerecht is gebraden weegbree. De lokale broodjes worden gemaakt volgens een Portugees recept. Rond het vakantieseizoen komen er speciale schotels op het menu, zoals hallaca en pekelé, gemaakt uit zoute kabeljauw.

Op Aruba worden natuurlijk veel cocktails geserveerd en deze kun je dan ook bijna overal krijgen. De cocktails zijn populairder onder de toeristen en de lokale bevolking houdt en dan doorgaans ook gewoon bij een biertje. Ook verse vruchtensappen zijn populair op het eiland en zijn er in vele verschillende variaties.

www.aruba-vakantie.com

 
Privacy | Disclaimer | Contact | Links
© Tosl Media 2007-2013